2013. június 28., péntek

Step by step: Jing jiang rou si

Miutan a műltkori bejegyzésemből ezt a recpetet kértétek és Jackey ma azzal a felkiálltással, hogy megint ezt főzi, létrejöhetett ez a bejegyzés!

Sertes hus, porehagyma, szosz

A hust szep vekony szeletekre kell szelni

MAjd azokat is kis darabokra vagni


Tofu

Igy nez ki a vegeredeny es nem geppel van am vagva! (es nem tudom elfrditani a kepet... technikai info)

Megsozzuk

Kinai "fozo bor" jobb hijjan ez a nev jutott ennek, de ha vki tenyleg meg akarja csinalni, akkor elkuldom a teljes nevet is!

belemaszirozni

Keves burgonyalisztet adni hozza es azzal is kicsit osszedolgozni

A togu laokat megfozni (allitolag lehet fozes nelkuli is, de mi lefagyasztott tofut csinaltunk es ezert is kellett megfozni)

A hagymat rezsutosan felszelni

Szep vekony szeletekre

Majd egy nagy talra helyezni (a zold reszet is lehet, de mi azt hasznaltuk a fozeshez)



Felforrositani az olajat

A husit megpiritani


AMig mindegyik ki nem feherdeik, majd egy talba rakni

Burgonya lisztet ki vizzel elkeverni ( Jackey azt azert rakja bele, hogy tobb szosz legyen, de azt mondta, hogy ez elhagyhato)

Ismet olajat forrositunk es a hagyma zols reszet megpiritjuk

A szosz nagy reszet hozza adjuk

Kisse osszefozzuk

Majd a husit visszarakjuk

Es amig az izek osszernek fozzuk oket


A hagymara helyezve talaljuk

Kesz tofu

Vacsi :)

1.teritsd ki a tofut

Az osszekeveres utan

2. rakj bele husit es csavard fel

3. es nyammmmmmm :D

Igy nez ki felcsavaras es ketteharapas utan :D

Jo etvayat kivanunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése