2013. május 4., szombat

Parolt kaposzta :D

Egyik nap jött a kérdé, hogy Magyarországon van-e lila káposzta és ha van, akkor hogyan készítjük el. Én meg rávagtam, hogy párolt káposzta, sült kacsacombbal és kurmpli pürével! A lelkesedésemet látva (és recept hiány révén) megegyeztünk, hogy akkor majd én megcsinálom azt fej káposztát, amit apukája hazahozott...


Így esett, hogy elkészítettem életem első párolt káposztáját és miután nem kaptunk kacsacombot (csak fél kacsát vehettünk volna, de nem nyerte el a tetszésünket), így sült csirkecombbal készült el.


 Anyukájának nagyon ízlett a káposzta és a krumplipüré is! Hozzáteszem, hogy nagyon finom krumplipüré lett még így is, hogy csak villával csináltam.



 
Ez kérem szépen mantis garnéla. Április 30-án vendégek voltak nálunk és ők hozták ezt a rákot, mert hogy most van a szezonja! Nagyon furcsán néznek ki és elég nehéz őket megpucolni, de nagyon finomak. A fiúk és a lányok különböznek, mert a lányokban van egy narancssárga cső (vagy mi) és ez a fiúkból hiányzik. Na nekem a fiúk ízlenek, Jackeynek meg a lányok, de alapjárton ugyanolyan az ízük csak az a rész különbözik. Így ha én egy lányt pucoltam meg odaadtam a narancssárga részt neki és így kvittek vagyunk. Ez a narancssárga rész, ami a rákokban is megtalálható. Állítólag az a legfinomabb és a legjobb részük, na nekem pont az nem ízlik.

Gondoltam megmutatom ezt a kis különlegességet a párolt káposztam mellett. :D

2 megjegyzés: